ANEMONE, alebo aj MYDLÁREŇ ANEMONE je slovenská značka ručne vyrábanej certifikovanej prírodnej kozmetiky, ktorú pre vás spoločnými silami tvoríme my dvaja – Rasťo a Alžbeta.

Ako vzniklo ANEMONE a čo všetko tomu predchádzalo?

Prvé mydlo sme na základe novinového článku úspešne vyrobili ešte v roku 2013 v maminej kuchyni. Dovtedy sme tuhé mydlo takmer nepoužívali, no jeho výroba nás oboch zaujala natoľko, že sa časom stala našou spoločnou záľubou. Po večeroch sme skúšali nové recepty a rôzne kombinácie vôní, učili sme sa pracovať s novými surovinami, študovali sme knihy a články, ktoré sa výrobou a účinkami jednotlivých surovín zaoberali. Okrem toho, že nám obom tento zaujímavý tvorivý proces prinášal veľkú radosť, boli sme sami príjemne prekvapení účinkami produktov na našu pokožku. K tomu sa pridružili pozitívne ohlasy našej rodiny a priateľov, a niekedy aj úplne cudzích ľudí, ku ktorým sa naše produkty dostali cez spoločných známych. Postupne sme tiež začali odkrývať, čo všetko môže obsahovať bežná komerčná kozmetika a čo nám naopak môžu poskytnúť čisté prírodné produkty. Pozitívne ohlasy nášho okolia nás nakoniec prirodzene posunuli k myšlienke založiť si vlastnú dielňu.

Prečo názov ANEMONE/ MYDLÁREŇ ANEMONE?

Názov ANEMONE som objavila počas štúdia latinčiny na vysokej škole úplnou náhodou v latinskom slovníku. V preklade tento pojem znamená sasanka a pomenúva okrem druhu pôvabných kvetov aj morské sasanky. A keďže som Rasťa s obľubou prezývala ,,sasanka“ (prezývka vyplynula z jeho priezviska Szaszák), pri pohľade do slovníka bol výber názvu značky okamžite jasný. Medzičasom som sa aj ja stala pani ,,Sasankovou“ a preto si stále myslíme, že názov ANEMONE nás stále, teraz už oboch dokonale vystihuje.

Nakoľko vzniklo v posledných rokoch mnoho firiem s týmto menom rozhodli sme sa, že na niektorých miestach nás nájdete aj pod názvom MYDLÁREŇ ANEMONE.

Naša filozofia?

Naším cieľom je vytvárať produkty z čistých kvalitných prírodných surovín s jednoduchým zložením bohatým na účinné látky. Minerálne oleje a ropné deriváty, ktoré pre pokožku neprinášajú žiadne benefity, sme nahradili rastlinnými olejmi a maslami, pričom preferujeme za studena lisované v ich prirodzenej podobe. Namiesto syntetických vonných olejov využívame silu esenciálnych olejov, preto sa naše produkty nestarajú len o pokožku, ale majú zároveň aj aromaterapeutický účinok. Z tohto dôvodu je naším obľúbeným mottom, že v našej dielni vznikajú produkty, ktoré pohladia nielen telo, ale aj dušu.

Dodávateľov jednotlivých vstupných surovín si starostlivo vyberáme a ak je to možné snažíme sa podporovať kvalitnú lokálnu produkciu, či menšie rodinné farmy v Európe, ktoré podnikajú v duchu ekologického a udržateľného poľnohospodárstva. Pri výbere dodávateľa je pre nás tiež nevyhnutné, aby každá zo surovín mala všetky potrebné analýzy a certifikáty.

Uprednostňujeme obalové materiály, ktoré prinášajú najnižšiu záťaž pre životné prostredie. Produkty balíme prevažne do tmavých sklenených obalov, pretože obsah chránia pred slnečným žiarením a bezpečne ho udržiavajú dlhšie čerstvý a kvalitný. Okrem toho sú opäť použiteľné, či recyklovateľné bez straty svojich vlastností. Na časť produktov využívame kompostovateľné papierové obaly. Snažíme sa byť v čo najväčšej miere ekologický a zároveň dbáme o to, aby produkty dorazili k zákazníkom nepoškodené. Pri balení objednávok pracujeme predovšetkým s rôznymi druhmi papierových baliacich materiálov, pričom ako výplňový materiál často používame drevitú vlnu. Pri odosielaní balíkov často recyklujeme staršie obalové materiály, ktoré sa ku nám dostanú napríklad v balíkoch od našich dodávateľov, prípadne z iných e-shopov. Aspoň touto cestou sa snažíme vrátiť prírode to, čo dala ona nám a čo my zase dávame prostredníctvom našich produktov ďalej.

Do balíčkov vkladáme bylinky a kvety z našej záhrady, pretože chceme aby aj taká drobnosť ako je rozbalovanie balíku urobila ľuďom radosť.

Snažíme sa neustále napredovať, doplňujeme si vzdelanie v oblasti kozmetiky, študujeme aromaterapiu, vylepšujeme staršie receptúry a zároveň vymýšľame nové produkty, dopĺňame aj sortiment produktov do ekodomácností, stále hľadáme tých najkvalitnejších dodávateľov, staráme sa o vizuálnu stránku značky, skrátka snažíme sa ponúknuť vám to najlepšie čo je v našich silách.

Preto dúfame, že vám naše produkty urobia radosť a spravia váš deň krajším.

Všetkým vám ďakujeme za podporu,

Alžbeta a Rasťo